szkoda, hmmmm...powinienem zapytać ile zapłaciłeś...,ale chyba sie nie dowiem :diabelski_usmiech
[O2] No to stuknęło 100kkm w BKD
Zwiń
X
-
AndiT, jest to turbina Garrett typ 724930-8 dalej jest liczba oznaczająca kolejność wyprodukowania w danym roku. W numerze typu po myślniku jest cyfra 8 i podobnież na dzień dzisiejszy wyższej nie ma. Już mówię co oznacza. Jak wiadomo większość produktów, producenci cały czas modernizują i w tym przypadku tak jest. Zastosowanie choćby innej śrubki wiąże się z innym oznaczeniem.
Zamieszczone przez AndiTPytam sie bo zaczynam patrzec przychylnym okiem na silnik BKD, tylko troszke mnie te padajace turbiny i pekajace glowice studza.
[ Dodano: Wto 23 Gru, 08 19:11 ]
Zamieszczone przez szkodaale to muszę jeszcze info u Grześka zasięgnąć bo nawet nie wiem jaki wynik badania.
Po świętach ich pomęczęNFPNorth-West
2.0TDI-ET=12.660s,>367KM/567Nm
WARSZTAT www.dsize.pl
->CENNIK warsztat 01.01.11 <-plik do pobrania tel. 790226060
spieszmy się kochać ludzi... 30.05.09 J.W. [i]
Komentarz
-
-
Dzieki za szybkie info. Co do glowic to juz wiem co i jak, bo byl taki watek na forum, (znalazlem nawet od jakiego numeru zaleznie od fabryki wada byla poprawiona).
Co do turbin to niby lecialy te rumunskie a pozniej ma byc juz wszystko dobrze, ale rozne sprzeczne informacje znajduje tez i w tym temacie.M47N2
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodaDaruś, ale to nie to auto :!:NajtFukinPatrol North-West
UNIDEN 510 XL + ML145
BYŁ ASZ
PÓŹNIEJ BYŁ BKD
BYŁA TEŻ CEGA
A TERAZ JEST SUPERB CBBB
MAMY NOWEGO KANDYTATA DO OCP,MA JUż JEDENAŚCIE LAT !!!!!!!!!!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez loruZamieszczone przez leszekmwtak jak juz było podnoszone...może niema co sie za bardzo pierdzielić z tym rozgrzewaniem... , i coraz częściej dochodzę do takiego wniosku
Zamieszczone przez szkodanowa chyba od 2-3kPLN to żadna tajemnica chyba
Wiec ja tam wole sie chwile z autem popiescic i rozgrzac w spokoju, niz pozniej zalic sie na forum, ze mi lozysko padlo nagle, oleju bierze za duzo, turbo rzyga olejem i gwizdze :wink:
Komentarz
-
-
Samiec, bez obrazy ale czytałeś moją wypowiedz do końca ? zacytuje :
Zamieszczone przez loruco nie oznacza odrazu pałowania jak tylko autko odpali a potem raptownego zgaszenia.
Zamieszczone przez SamiecWiec ja tam wole sie chwile z autem popiescic i rozgrzac w spokojuO rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez loruPodchodzę do tego racjonalnie i przyjąłem do wiadomości że wcześniej czy później turbawkę muszę wymienić co nie oznaczą że do razu daje w pizd... ale jak mam wskaźnik na 70-80 stopni i potrzebuje wyprzedzić to wyprzedzam a nie się pieszczę że silnik jeszcze nie rozgrzany i wlokę się za dupkiem 40 km/hTorque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez loruSamiec, bez obrazy ale czytałeś moją wypowiedz do końca ?
Zamieszczone przez lorujak mam wskaźnik na 70-80 stopni i potrzebuje wyprzedzić to wyprzedzam a nie się pieszczę że silnik jeszcze nie rozgrzany i wlokę się za dupkiem 40 km/h
...
Co to jest dla ciebie chwila ? bo w mich warunkach drogowo-korkowych rozgrzanie auta do 90 stopni trwa około 30 min przy temperaturze na zewnątrz około 0 stopni.
Jezeli mam sie wloc 40km/h za jakims maruderem niz czekac na spokojne wyprzedzenie, to sie bede za nim wlokl.
Moze to zboczenie, ale tak dbam o ten swoj "kibel" :wink:
[ Dodano: Pią 26 Gru, 08 23:44 ]
Zamieszczone przez MisiekWAWjak masz wskaznik temperatury "wody" na 70-80 stopni to wskaznik temperatury oleju gdybys go mial jeszcze nie zaczalby sie podnosic
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez SamiecZamieszczone przez MisiekWAWjak masz wskaznik temperatury "wody" na 70-80 stopni to wskaznik temperatury oleju gdybys go mial jeszcze nie zaczalby sie podnosicTorque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Samiecnawet jak masz na wskazniku 90'C to w rzeczywistosci moze byc z np. 82'C. Po prostu wskaznik oszukuje cie celowo abys sie nie martwil, ze cos jest nie tak
ktoś to kiedyś opisywał ...Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem ...
Komentarz
-
-
jak masz wskaznik temperatury "wody" na 70-80 stopni to wskaznik temperatury oleju gdybys go mial jeszcze nie zaczalby sie podnosicZamieszczone przez SamiecCzytalem i sie nie obrazam, napisalem tego posta ogolnie i nie byl skierowny w twoja osobe.
Zamieszczone przez SamiecDla mnie chwili pieszczenie oznacza rozgrzanie auta do minimum 70'C, dalej piszcze sie nadal, ale nie az tak juz delikatnie jak ponizej tej temp.
Zamieszczone przez SamiecJezeli mam sie wloc 40km/h za jakims maruderem niz czekac na spokojne wyprzedzenie, to sie bede za nim wlokl.
Zamieszczone przez SamiecMoze to zboczenie, ale tak dbam o ten swoj "kibel" :wink:O rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
-
Z ciekawoscia przeczytalem ten watek i jestem troche zdziwiony tymi turbosprezarkami.
Mam BKD z poczatku produkcji czyli 52 tydzien 2004 wlasnie stuknelo jej 4 lata i 125kkm. Z glowica nie ma problemu jest fabryczna, turbo fabryczne, kolo zamachowe bylo na sprawdzeniu na akcji serwisowej i bylo ok wiec tez zostalo fabryczne. Auto z chipem od 123kkm (wirus byl juz gdzies okolo 3000km przebiegu). Sprzeglo jeszcze fabryczne. Z rzeczy na gwarancji wymieniane byla tylko listwa z 3 swiatlem stopu oraz kierunkowskaz z lampka oswietlenia w lusterku.
Czyzbymbym az takim szczesciarzem ? troche nie chce mi sie wierzyc :roll:
Bardzo lubie ten samochod za to wlasnie ze zawsze mogle nim pojechac w dowolna trase i nie zawodzil. Jedynie zaluje ze w 2004 nie zdecydowalem sie na DSG poza tym mam wiekszosc wyposazenia jakie wtedy bylo bo niestety o L&K jeszcze wtedy nikt nie wiedzial kiedy bedzie :-(A4 B7 TFSI Quattro S-Line by MT | O2 2.0TDI by MT | Jeep XJ 4.0L | PF 125p 1971
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MachCzyzbymbym az takim szczesciarzem ? troche nie chce mi sie wierzyc :roll:
nie każdemu musiała pieprznąć głowica, nie jesteś jedyny, aczkolwiek to takie troszkę jeżdżenie na bombie zegarowej IMO
sprężarki to niestety głównie kwestia miejsca użytkowania IMO...saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
szkoda, czy możesz troche wytłumaczyc o co chodzi z turbosprężarką i zamulaniem:
Zamieszczone przez szkoda... u mnie głównie idzie o ZAMULANIE, a na to w mieście praktycznie nie mamy żadnego wpływu niestety...
Pozdro.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez goraceustaNie bardzo rozumiem od strony technicznej jak mają się niskie obroty do żywotności turbo. Proszę napisz kilka słów, o co chodzi, będę wdzięczny.
Rozmawialem kiedys z DGW i uslyszalem,ze wczesniej czy pozniej te kierownice staja.
Tak wiec ja swojego nie przeciagam...przynajmniej jest ciszej :szeroki_usmiechTato,tato...czy to auto jest chore?
Nie synku...to diesel PD.
Honda...the power of dreams.
Byla Octavia...jest Accord i CBR 650F
Komentarz
-
-
jak nie przekraczaja 2500obr/min to jak maja ocenic czy cos sie dzieje z kierownicami czy nie :?: :roll:
:szeroki_usmiechTorque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
a tego niestety nie wiem, moze dobrygrzes sie wypowieTorque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AdamBMisiekWAW, to fakt. To skoro już idziemy za ciosem to przy jakich obrotach kierownice są w skrajnym maksymalny wychyleniu?
1. silnik nie pracuje
2. silnik pracuje na wolnych obrotach
Położenie kierownic jest bardziej uzależnione od obciążenia silnika niż od prędkości obrotowej. Bardziej chodzi o to aby jeździć dynamicznie a nie obchodzić się z pedałem gazu jak z jajkiem
Osobiście wykorzystuje i wykorzystywałem pełny zakres obrotów oraz możliwości silnika i jeszcze nigdy nie zdarzyło mi się aby kierownice odmówiły posłuszeństwa :diabelski_usmiechNFPNorth-West
2.0TDI-ET=12.660s,>367KM/567Nm
WARSZTAT www.dsize.pl
->CENNIK warsztat 01.01.11 <-plik do pobrania tel. 790226060
spieszmy się kochać ludzi... 30.05.09 J.W. [i]
Komentarz
-
Komentarz